ZAANSE DATSJA'S

Kunstproject voor en door bewoners van de Russische buurt in Zaandam, voor het Zaans-Ruslandjaar 2013

Datsja-workshops op de Zaanse Schans

Tijdens de voorjaarsvakantie staan er weer een paar leuke datsja-workshops gepland op de Zaanse Schans. Samen met het Zaans Museum verzorgen we met het datsja project 5 workshopmiddagen. De workshops zijn gratis en toegankelijk voor volwassenen, jongeren vanaf 12 jaar, en ouders met kinderen vanaf 6 jaar (onder begeleiding).

Alle workshops zijn van van 13.00 tot 16.00 uur in een rond het Jisperhuisje op de Zaanse Schans; 16, 17, 20, 23 en 24 februari.

Spyrograph voor gevorderden

koepel 5 (3)Op zaterdag en zondagmiddag 16 en 17 februari  zal Tonno Pepers de  workshops begeleiden. Als circus ontwerper heeft hij nu een bijzonder trapeze kunstwerk ontworpen, waarbij deelnemers kunnen helpen om zijn versie van een Russische koepel met een kleurrijk netwerk van draden te bespannen. De koepels krijgen een plek in de wijk als markering van de kunstroute.

Op woensdagmiddag 20 februari en zaterdag en zondag 23 en 24 februari wordt onderleiding van Judith Ernst gezaagd en getimmerd aan een groot aantal kleine  datjsa’s die samengevoegd gaan worden tot een kunstwerk.

Op de zaterdagmiddag 23 febr. is er aanvullend de mogelijkheid Russiche volkspatronen te schilderen met Larisa Bilous op enkele van de werkstukken.

Plaats een reactie

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 12 februari 2013 door en getagd als , , , , , , , , , .

Klick om deze blog te volgen en een email te ontvangen van nieuwe berichten